Så fixar vi din copy i 4 steg

 

Copywriting kan vara lite förvirrande. Vad är det egentligen? Kortfattat: dina ord som du skriver på hemsidan och i annan marknadsföring.

Lite mer djupgående förklaring hittar du här Vad är egentligen copywriting?

Om du känner att det är en utmaning att skriva, och speciellt att få till orden på hemsidan, ska du veta att du är långt ifrån ensam. Jag möter mååånga företagare som får lite lätt skrivkramp när det kommer till att presentera och sälja in sig själva och sin produkt.

Jante slår till, minnen av grundskolans grammatiklektioner vaknar till liv – och kreativiteten och skrivglädjen dör innan den första tangenten har blivit nedtryckt.

 

Nu är det dags att omvandla informationen från varumärkesanalysen, ihop med en hel del tips och tricks hur man skriver text som konverterar besökare till kunder, till färdiga texter till din hemsida! Vi skriver texterna tillsammans eftersom jag anser att det är viktigt att du lär dig att skriva copy till ditt eget företag på egen hand.
 

Ska vi ta och lösa det där? Jag arbetar så här:

 

1

Vi börjar med ett konsultationssamtal där du får ställa dina frågor och jag får berätta lite mer. Vi kan ta det på telefon eller Skype, vilket du föredrar.

Om du under samtalet känner att jag (trots att jag går igång ordentligt på grammatik och skrivregler) ändå inte var så farlig bokar vi in ett möte för att ses och börja arbeta på riktigt!

Vi lägger även upp en tidsplan för när arbetet ska vara klart samt en handlingsplan över vad jag behöver ha av dig för att kunna utföra arbetet på smidigast sätt.

 

2

Jag kommer inför mötet (som kan ske live eller via Skype) att skicka ett frågeformulär med ett gäng frågor som rör vad ditt mål och din vision är, vem din drömkund är och lite annat smått och gott. En varumärkesanalys som tar oss vidare i arbetet med att skapa en tydlig bild av ditt varumärke och dess unika röst.

Och oroa dig inte: det kommer inte att bli ett läxförhör (jag är mitt ord-nörderi till trots inte din lågstadielärare ;). Har du inte de exakta svaren på alla frågor i förväg diskuterar vi och utforskar dem tillsammans under vår träff.

Det handlar mer om att resten av arbetet går smidigare om du börjat fundera i ett tidigare skede eftersom vissa frågor kanske kräver lite extra hjärngymnastik.

 

Snart klart! Jag tittar över texterna för att eliminera slarvfel och annat du kan vara utan, sedan levereras texterna till dig. I din hand kommer du att ha du säljande copywriting som låter som du – och du kommer dessutom ha fått med dig de nödvändiga grunderna för att skriva bättre copy på egen hand framöver.

3

Nu är det dags att omvandla informationen från varumärkesanalysen, ihop med en hel del tips och tricks hur man skriver text som konverterar besökare till kunder, till färdiga texter till din hemsida!

Vi skriver texterna tillsammans eftersom jag anser att det är viktigt att du lär dig att skriva copy till ditt eget företag på egen hand. Du kan absolut anlita mig eller någon annan att skriva dina texter på hemsidor och marknadsföring åt dig, men sen då? I dag handlar mycket av marknadsföring om texter i olika sammanhang: du ska skriva nyhetsbrev, mejl, inlägg i sociala medier och så vidare och så vidare och så vidare.

Därför vill jag lära dig att sälja mer med dina egna ord. Så att du efter vårt samarbete kan känna dig trygg i att skriva alla former av texter som ditt företag behöver med en genomgående röst som passar ditt varumärke.

Jag lär dig helt enkelt att DIY:a din copy.

 

4

Snart klart! Jag tittar över texterna för att eliminera slarvfel och annat du kan vara utan, sedan levereras texterna till dig. I din hand kommer du att ha du säljande copy som låter som du – och du kommer dessutom ha fått med dig de nödvändiga grunderna för att skriva bättre copy på egen hand framöver.

Dags att låta dina ord börja jobba för dig!

 

Nyfiken på vad jag kan göra för din copy? Hör av dig.

 
Pia Gyllin personal brand-fotografering Blogg.jpg

Jag är en storyteller i bilder och ord. Mitt mål är att hjälpa dig sälja mer med dina egna ord, levande bilder som visar din personlighet och en hemsida som andas ditt varumärke rakt igenom.

 

Du gillar nog även…

 
CopywritingPia Gyllin