Vanliga frågor

Lockad, men fortfarande lite fundersam? Läs igenom svaren på de vanligaste frågorna här. Hittar du inte det du letar efter är det bara att du hör av dig.

 


Personal-brand-fotografering

Hur går en fotografering till?

Läs allt i inlägget Personal brand-fotografering: så går det till.

Vad ska man tänka på innan fotograferingen?

Lite tankekraft är allt som behövs – absolut inget övande framför en spegel! Läs mer i 7 tips inför en personal brand-fotografering.

Jag tycker inte om att bli fotograferad. Hur ska man göra?

Det är väldigt få människor som känner sig bekväma framför kameran. Därför använder jag mig av en interaktionsteknik som kallas Moment design som kortfattat betyder att du får hjälp för att fotograferingen ska bli så naturlig och avslappnad som möjligt.
Läs mer i Tekniken som får dig avslappnad på bild.

Behöver jag uppge dig som fotograf till bilderna när jag använder dem?

Nej, de är helt och hållet dina att använda fritt i ditt företags sociala medier, på din hemsida och i övrig reklam. Du får använda bilderna i dina privata sociala medier också om du vill. Du får däremot inte sälja dem vidare eller ge bort dem till andra (läs gärna användarvillkoren).

Och du, vill du väldigt gärna tagga mig går det så klart bra ;)

Hur får jag bilderna levererade?

De levereras via Dropbox.

Hur stora är bildfilerna? 

De är högupplösta i storleken 6016x4016 pixlar. De levereras i jpg-format.


 

Copywriting

Hur går det till när texterna till din hemsida ska skrivas?

Vi gör det tillsammans! Du tar med dig dina ord och jag tar med mig ett gäng knep som omvandlar besökare till betalande kunder. Läs allt i inlägget Så fixar vi din copy i 4 steg.

Hur får jag texterna levererade?

De mejlas till dig efter att jag korrekturläst dem.


Webdesign

Hur går det till?

Vi börjar med ett möte där vi tar reda på exakt vad det är vad du behöver. Efter en enklare analys av ditt varumärke sätter jag igång och bygger ditt hem på nätet. Läs detaljerna i Från noll till premiär: så går det till.

Vilken plattform byggs hemsidan på?

Squarespace, eftersom de har ett så väldigt logiskt och enkelt upplägg att vem som helst kan hantera det, även om man inte har någon erfarenhet av hemsidor sedan tidigare.

Hur vet jag hur jag ska sköta hemsidan?

Jag lär dig att göra enklare uppdateringar som att ändra i texter, byta bilder och lägga upp blogginlägg i slutet av vårt samarbete. Du får även en länk till Squarespaces infosida och deras support där allt finns.
Behöver du assistans är det bara att du hör av dig till mig också.

Vad behöver jag göra efter att hemsidan är klar?

Squarespace är en prenumererad tjänst som betalas årsvis, så en gång om året får du ett mejl med instruktioner om hur du betalar.

Du behöver även ha en utomstående leverantör av domän (om du vill ha en .se-adress, annars kan du köpa en domän via Squarespace). Domännamnet ska sedan kopplas ihop med din hemsida. Hur du gör kan du läsa här.

 
 
 

Följ mig gärna på Instagram!