Cart 0
 
 

VÄLKOMMEN IN TILL MIG!

JAG är mitt jobb. Sedan är jag även klätterställning till småvildar, snabbpratande ananasmotståndare och har sett alla morden i midsomer-avsnitt som finns.
Kul att träffas!

 
Pia Gyllin porträtt10.jpg
 
 

Jag tror att du startade ditt företag för att du hade kunskaper som inte riktigt kom till sin rätt inom en anställning. Du kände en längtan efter att få dyka ner i din passion och bestämma mer på egen hand. Har jag rätt?

Däremot kanske du inte drömde om plug-ins, ekonomisk stress, selfies till sociala medier och en tom skärm när skrivkrampen slagit till. Korrekt igen?

Då är du på rätt ställe! Inte nog med att jag har varit i exakt samma situation: jag kan hjälpa dig att ta ett stort kliv i rätt riktning mot dina mål.


Vem är hon då, kanske du undrar

Jag har arbetat på tidningsredaktioner hela mitt vuxna liv. I över 15 år var jag som pressfotograf, journalist och redigerare på både nyhets- och facktidningar. Att hitta, lyfta fram och fysiskt presentera en historia är liksom min grej!

2016 bestämde jag mig för att ta steget och sade upp mig från min fasta tjänst. Frihetskänslan – och den rena och skära skräcken – i det: jösses!

Sedan den dagen har jag fotograferat familjer, brudpar och företagare som vill ha levande bilder som berättar en historia snarare än att bara visa hur personen i fråga ser ut. Och jag har inte tittat tillbaka en enda gång!

Efter ett par år insåg jag att mitt skrivande också hade en plats i företaget – och att mina kunskaper i webdesign som jag skaffat när jag byggt mina egna sidor också var en tillgång.

 
Pia Gyllin porträtt7.jpg
 
DET HAR JAG ALDRIG PROVAT FÖRUT, SÅ DET KLARAR JAG SÄKERT.
— PIPPI LÅNGSTRUMP
 

Vad var det som gjorde att jag hoppade på entreprenörståget då? Det enkla svaret: att jag är. Det blev väldigt klart på en nyårsmiddag med nya bekantskaper. Alla presenterade sig och berättade vad man jobbade med.

– Jag är slagverkslärare.

– Jag är journalist och fotograf.

– Jag är förskollärare.

– Jag arbetar som maskinoperatör.

Efteråt konstaterade min sambo att han var den enda som sagt ”jag arbetar som” om det yrke han inte riktigt trivdes med. Vi andra hade sagt ”jag är”. Omedvetet, men väldigt talande.

Jag har varit nästan hela mitt yrkesliv – jag måste få vara för att må bra. Och jag vill att alla andra också ska få vara – att alla ska få känna stoltheten i ”jag är”, göra det man älskar och kunna försörja sig på sin passion.

Jag är. Är du?

 

Åtta mer eller mindre märkliga saker om mig

  1. Jag älskar ord och kan inte minnas en tid när jag inte skrivit.

  2. Hemma i huset som snällt kan sägas ha "potential" bor utöver moi även en vild femåring, en knubbig bebis och en sambo som (när han vill) pratar obegriplig värmländska.

  3. Åldersmässigt är jag närmare 40, men har en fantastisk mormor som vid 88 års ålder fortfarande inte räknar sig som vuxen, så jag har ingen brådska jag heller.

  4. Jag pratar väldigt mycket – och fort.

  5. Mitt märkligaste särdrag är tydligen min fobi för uppstoppade djur. Själv tycker jag givetvis att detta är fullt logiskt, men jag har hört att andra inte håller med.

  6. Jag äter inte ananas, men tycker att det är den snyggaste frukt som finns. Illgröna Granny Smith, godissockerbitar, Dumle och köttbullar med julmust i är däremot klara favoriter. 

  7. Jag började fotografera för att slippa stå framför kameran. Nu gör jag det för att det är bland det bästa som finns!

  8. Två tv-program det är strängeligen förbjudet att störa mig i är Morden i Midsomer och Kalle Ankas jul.