Din hemsida – från noll till premiär

 

Funderar du på en ny hemsida? Och på hur det skulle gå till om jag skulle bygga den åt (och ihop med) dig? Ja, men då är det här inlägget precis det du letar efter!

01

Vi börjar med ett konsultationssamtal där du får ställa dina frågor och jag får berätta lite mer. Vi kan ta det på telefon eller Skype, vilket du föredrar.

Om du känner att jag är rätt person att skapa ditt hem på nätet bokar vi in ett möte för att börja arbeta på riktigt!

Vi lägger även upp en tidsplan för när arbetet ska vara klart samt en handlingsplan över vad jag behöver ha av dig för att kunna utföra arbetet på smidigast sätt.

En del i processen med att bygga din hemsida är att ses och gå igenom dina önskemål för webdesignen. När vi säger hejdå har vi gjort en skiss över hur din nya hemsida ska se ut och vad den ska innehålla både när det gäller copywriting och dina foton från personal brand-fotograferingen.

02

Jag kommer inför mötet, som kan ske live eller via Skype, att skicka ett frågeformulär. Dina svar ger oss en tydlig bild av vad ditt mål och din vision är, vem din drömkund är och hur ditt varumärke ser ut rent estetiskt – och tar oss vidare i arbetet med att gräva fram ditt varumärke.

Och oroa dig inte: det kommer inte att bli ett läxförhör. Har du inte de exakta svaren på alla frågor i förväg diskuterar vi och utforskar dem tillsammans under vårt möte. Det handlar mer om att resten av arbetet går smidigare om du börjat fundera i ett tidigare skede eftersom vissa frågor kanske kräver lite extra hjärngymnastik.

 

03

Det är nu det roliga börjar! Det är dags att ses för att gå igenom dina svar från frågeformuläret och omvandla dina redan påbörjade tankar till en konkret plan.

När vi säger hejdå har vi gjort en skiss över hur din nya hemsida ska se ut och vad den ska innehålla. I grundutförandet ingår fem sidor i designen. Jag föreslår startsida, mina tjänster, om mig, kontakt och referenser.

Om du redan har foton och copy är det nu dags för dig att skicka dem till mig. Saknar du det ena eller andra, kolla in copywriting, personal brand-fotografering eller all inclusive (som innehåller alla tre delar som behövs: webdesign, foton och copy).

Steg fyra i arbetet med att skapa din hemsida som visar ditt personliga varumärke är att jag börjar arbeta med webdesignen. Jag använder den copy och de personal brand-foton vi ordnat sedan tidigare – eller som du ordnat på egen hand sedan tidigare.

04

Dags för mig att börja arbeta med själva designen av hemsidan utifrån den skiss vi kommit överens om. Vi hörs under processens gång för att hantera de detaljfrågor som alltid uppkommer.

05

När sidan är klar kollar vi tillsammans igenom den så att du känner dig nöjd.

Vi går även igenom hur man sköter enklare uppdateringar, exempelvis byter en bild eller lägger upp ett blogginlägg.

06

Taa daa! När du känner dig nöjd är det dags för din hemsida att gå live och visas upp för världen. Ta ett glas champagne, en kopp te eller vilken dryck du än föredrar och fira att du äntligen har en hemsida du kan visa upp med stolthet!

 
Pia Gyllin personal brand-fotografering Blogg.jpg

Jag är en storyteller i bilder och ord. Mitt mål är att hjälpa dig sälja mer med dina egna ord, levande bilder som visar din personlighet och en hemsida som andas ditt varumärke rakt igenom.

 

Du gillar nog även…