Personal brand-fotografering: så går det till

 

Om du gillar mina bilder och känner att du vill jobba ihop med mig kanske du funderar lite på hur det hela går till? Tänkte väl det.

Jag gillar också att ha lite koll på läget innan jag kastar mig in i nya saker, så jag förstår dig fullkomligt. Så här kommer en överblick över hur ett samarbete med mig kan se ut:

1. Konsultationssamtal

Om du känner att ”Yes, det här är rätt fotograf för mig!” (eller har fler funderingar som du vill reda ut innan du bestämmer dig) hör du av dig till mig för ett första kostnadsfritt konsultationssamtal. Vi kan ta det på telefon eller Skype, vilket du föredrar.

2. (Skojig) hemläxa 

Om det under samtalet visar sig att vi klickar (ursäkta ordvitsen) och du vill gå vidare bokar vi in ett nytt samtal där vi gör en varumärkesanalys. Jag kommer då att skicka ett frågeformulär med ett gäng frågor som rör vad ditt mål och din vision är, vem din drömkund är, hur ditt varumärke ser ut rent estetiskt och vilken typ av bilder du behöver. Du fyller i dina svar innan vi hörs nästa gång.

Din personal brand photography-session  kommer inte  att kännas som hos skolfotografen. Jag jobbar med en speciell fototeknik kallad Moment design som gör att pressen att stå framför kameran minskar och att bilderna blir mer naturliga och mer ”du”.

3. Planeringssamtal

Vi hörs igen och går igenom dina svar för att gräva fram ditt varumärke. Har du inte de exakta svaren på alla frågor diskuterar vi och utforskar dem tillsammans. Det handlar alltså inte om ett läxförhör, mer om att resten av arbetet går smidigare om du börjat fundera i ett tidigare skede eftersom vissa frågor kanske kräver lite extra hjärngymnastik.

När vi lagt på kommer vi att ha en konkret plan över vilka typer av bilder du behöver. Vi har även bokat in en tid för din fotosession.

4. AAAAAAAAAAHH!!!!!!! 

Det är oftast nu Den stora skälvan inträffar. Paniken över att ”Herre(piiiiip), jag ska stå framför en KAMERA, jag som hatar det och väger tio kilo för mycket och har en dålig hårdag och inte kan le naturligt och alltid blundar på bild!”.

Så vi tar det lugnt och metodiskt. Andas djupt och fokusera på min röst.

Först och främst: skippa alla Youtube-tutorials om hur du ska posera för att se längre, bättre, proffsigare, smalare, snyggare bla, bla, bla, bla ut. De kommer inte att få dig att känna dig mer självsäker, snarare tvärtom. Det finns redan tillräckligt med åsikter om hur man ska och inte ska se ut, och minst lika många sätt att intala folk att de inte duger som de är – så jag tycker att vi struntar i den delen. Helt och hållet faktiskt.

Jag vill se dig som du är. Det behöver du inte öva på det minsta.

Nummer två: det kommer inte att kännas som hos skolfotografen när du satt med tandställning och vred huvudet åt ena hållet och kroppen åt det andra i någon märklig ormmännisko-pose på fotografens begäran. Jag jobbar med en speciell fototeknik kallad Moment design som gör att pressen att stå framför kameran minskar och att bilderna blir mer naturliga och mer ”du”. Ingen kallsvett alls. Låter bra, va?

Läs gärna mer om Moment design i Tekniken som gör dig avslappnad på bild

Boka en personal brand-fotografering och få fotografier till sociala medier som Instagram, Facebook och LinkedIn.
 

5. Fototajm

Nu när vi botat ångesten är det fotodags! Vi ses på en plats vi bestämt passar bra för den typ av bilder du vill ha. Vi fotograferar (om du vill) med lite olika ombyten av kläder för variationens skull. Vi byter även miljö vid minst ett tillfälle av samma anledning.

Vill du läsa mer om vad som kan vara bra att fundera på och förbereda innan vi ses?
Kolla in 7 tips inför en personal brand-fotografering.


6. Redigering, leverans & hurra!

Efter att vi setts går jag tillbaka till min kammare och redigerar bilderna. När de är klara levereras de, högupplösta i jpg-format, via Dropbox inom den tidsram vi kommit överens om. Du får alla bilder som blev bra (ingen har uppskattat bilder på sig själv när man exempelvis blundar eller gör en grimas, så de sållar jag bort) och de är sedan dina att använda fritt i alla dina marknadsföringskanaler: sociala medier, LinkedIn, hemsida, broschyrer, vad du vill. Vill du göra en förstoring till mamma så gör du det!

Efter det klappar du dig själv på axeln för att du äntligen tog tjuren vid hornen, tar en kopp kaffe eller ett glas vin för att fira – och låter världen se din story i bildformat!

 
Pia Gyllin personal brand-fotografering Blogg.jpg

Jag är en storyteller i bilder och ord. Mitt mål är att hjälpa dig sälja mer med dina ord, bilder som visar din personlighet och en hemsida som andas ditt varumärke rakt igenom.

 

Du gillar nog även…

 
Personal brand-fotoPia Gyllin